Infolesjes

Infolesjes

Om de drempel naar het secundair onderwijs te verlagen nodigen we ieder jaar eind maart de leerlingen uit het zesde leerjaar van de ons omringende basisscholen uit op onze infolesjes. Een verkenning van anderhalf uur op ons terrein laat hen proeven van wat hen in het eerste jaar middelbaar zoal te wachten kan staan.

Bij aankomst op onze speelplaats  beseffen ze hoe het aanvoelt om opnieuw de kleinsten te zijn. Gedurende driemaal dertig minuten ontdekken ze wat het is om telkens van vaklokaal te moeten veranderen en les te krijgen van steeds wisselende leerkrachten.

Vol enthousiasme zetten deze twaalfjarigen hun beste beentje voor en sommigen weten al meteen indruk te maken door ijverig mee te werken en zich niet onbetuigd te laten als er vragen beantwoord of oplossingen moeten gezocht worden.

Duizenden leerlingen namen de voorbije jaren al deel aan dit succesvolle initiatief, waar ook onze eigen leerkrachten telkens opnieuw naar uitkijken. Want ook voor hen is dit een even grote uitdaging.

Zij  laten de zesdeklassers immers kennismaken met de boeiende wereld van wetenschappen of techniek. Bij wijze van afwisseling dompelen ze hen ook onder in de Franse of de Latijnse taal en confronteren ze hen in een lesje geschiedenis met het verleden. Het gebruik van allerhande audiovisuele middelen zorgt ervoor dat ook deze leerstof tot leven komt.

Je kan in de wereld van vandaag maar beter voorbereid zijn vooraleer je morgen een beslissende stap in je schoolcarrière zet!