Wie zijn we?

Wie zijn we?

Het Sint-Michielscollege Schoten is een middelgrote school gelegen in een groene omgeving nabij het park van Schoten.

De school werd in 1959 gesticht door de paters norbertijnen van de Abdij van Averbode. Aanvankelijk was het de bedoeling een satellietschool te zijn van het gelijknamige college in Brasschaat. In 1961 begon de inplanting in de Papenaardekenstraat. De nood aan een college voor jongeren uit de Voorkempen bleek groot, wat zorgde voor een rustige groei van de school. Er kwam ook een ‘hogere cyclus’ en door nieuwe gebouwen werd de nodige ruimte gecreëerd.

Uiteindelijk werd het Sint-Michielscollege Schoten een volwaardige en aparte school.

Oorspronkelijk was de school enkel voor jongens, maar sinds het midden van de jaren tachtig werd de school snel gemengd met een gezond evenwicht tussen jongens en meisjes.

Het Sint-Michielscollege Schoten werd een moderne school met veel aandacht voor gepaste leerlingenbegeleiding en ook voor pedagogische en didactische evoluties.

Sinds enkele jaren is het Sint-Michielscollege Schoten mede-eigenaar van Campus-KVO op de Bredabaan in Merksem, onder de vleugels van het KVO, Katholiek Vlaams Onderwijs. Het gebouw van het vroegere Technicum Rerum Novarum werd volledig gerenoveerd en wordt opnieuw als schoolgebouw in gebruik genomen. Onze school zal er soms gebruik maken van de sportinfrastructuur en een aantal klassen van de 3de graad zullen er  geregeld les krijgen in de gloednieuwe labo’s en in het open leercentrum.