2de graad

2de graad

In 2de graad kies je voor een domeinoverschrijdende richting binnen de onderwijsvorm ASO. We bieden 7 inhoudelijk sterke studierichtingen aan die je voorbereiden op een succesvolle toekomst.

Economische wetenschappen optie moderne talen
Je spitst de oren bij begrippen als ondernemen, investeren en marketing? Dan is economie je ding. Deze richting staat heel dicht bij je leefwereld en combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket moderne vreemde talen.

Economische wetenschappen optie wiskunde
Je spitst de oren bij begrippen als ondernemen, investeren en marketing? Dan is economie je ding. Deze richting staat heel dicht bij je leefwereld en combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket wiskunde.

Humane wetenschappen
Je bent geïnteresseerd in de mens als persoon, in de samenleving en in cultuur. Deze sterke richting combineert een brede algemene vorming met filosofie, kunstbeschouwing, sociologie en psychologie. Tegelijkertijd heb je nog een inhoudelijk stevig pakket Frans en Engels.

Latijn optie moderne talen
Je bent gebeten door geschiedenis en wild van taal. Met Latijn duik je in de cultuur van de klassieke oudheid. Deze richting combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket moderne vreemde talen.

Latijn optie wiskunde
Je bent gebeten door geschiedenis en wild van taal. Met Latijn duik je in de cultuur van de klassieke oudheid. Deze richting combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket wiskunde.

Moderne talen optie wetenschappen
Deze richting combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket talen. Je verdiept je communicatievaardigheden in het Engels, Frans en Nederlands. Met het oog op de eventuele doorstroom naar de richting moderne talen-wetenschappen in de 3de graad krijg je daarnaast ook een stevig pakket wetenschappen.

Natuurwetenschappen
Wiskunde, biologie, chemie en fysica zijn je ding. Naast praktische proeven in het labo, blijft je basis breed en zo leg je een stevige basis voor heel wat keuzemogelijkheden nadien, ook door het pakket moderne vreemde talen.

De lessentabellen die je hier vindt, gelden vanaf schooljaar 2024-2025 voor het 3de en het 4de jaar.