Onthaal

Onthaal

De start wordt gegeven op het einde van de vakantie met de onthaaldag voor de nieuwe leerlingen. Deze vindt plaats valt op woensdag 31 augustus om 9 uur. Op die manier is de drempelvrees op 1 september al heel wat afgenomen: de eerstejaars kunnen immers al kennismaken met hun klassenleraar en klasgenoten, ze leren de school al wat kennen, enz.

Naast de onthaaldag eind augustus organiseert de klassenleraar op de eerste schooldag onthaalactiviteiten om de klasgenoten beter te leren kennen. Opdat de eerstejaars zich snel thuis zouden voelen in hun nieuwe school, is het belangrijk dat de klassenleraar de eerste schooldag de nodige tijd neemt om via origineel uitgewerkte activiteiten een goede klassfeer te creëren.
Ook de meters en de peters van de klas grijpen de eerste schooldag hun kans om een tof kennismakingsspel met hun pete- of metekinderen te spelen, zodat het ijs meteen gebroken is. Bij goed weer staat er ook een gezamenlijke picknick in het park op het programma van de tweede schooldag.

Zoals u merkt, hechten wij in ons college bijzonder veel belang aan de vorming van een goede klasgroep waar een positieve sfeer een basiswaarde is.