Onthaal

Onthaal

De start wordt gegeven op het einde van de vakantie met de onthaaldag voor de nieuwe leerlingen: dit valt op dinsdag 31 augustus 2021 om 9 uur. Op die manier is de drempelvrees op 1 september al heel wat afgenomen: de eerstejaars kunnen kennismaken met hun klassenleraar en samen met de nieuwe leerlingen van de andere jaren ontdekken ze ons college met de dagelijkse routine. Op deze wijze is de eerste schooldag op een nieuw college minder vreemd.

Naast de onthaaldag eind augustus organiseert de klassenleraar op de eerste schooldag onthaalactiviteiten om de klasgenoten beter te leren kennen. Opdat de eerstejaars zich snel thuis zouden voelen in hun nieuwe school, is het belangrijk dat de klassenleraar de eerste schooldag de nodige tijd neemt om via origineel uitgewerkte activiteiten een goede klassfeer te creëren.
Ook de meters en de peters van de klas (zie uitleg peercoaching) grijpen de eerste schooldag hun kans om een tof kennismakingsspel met hun petekinderen te spelen, zodat het ijs meteen gebroken is. Samen een picknick in het park bij goed weer staat ook op het programma van de tweede schooldag.

Zoals u merkt, hechten wij in ons college bijzonder veel belang aan de vorming van een goede klasgroep waar een positieve sfeer een basiswaarde is.